Egy-egy hotel rengeteg alapanyagot vásárol fel, hogy a vendégeket mindig a legfrissebb, legszebb áruval szolgálja ki. A The Edible Hotel megnyerte a jövő hotelje díjat – környezettudatosan termesztik a függő falukon a zöldségeket és gyümölcsöket – így mindig friss lesz a vacsorához a saláta – és mindig csak annyit szednek le a szakácsok a fali termésből, amennyi az adott este a tányérra kerül. Ezzel minimalizálva a felesleges ételhulladék mennyiségét. Két nagy akvárium is lesz a hotelben, innen fogják majd ki a halakat a menühöz. Az óriási függő növényfal a becslések szerint az elkészítendő ételek kétharmadát kitermeli. Kihagyják a beszerzés és szállítás, illetve a szemét elszállítás folyamatát – ezzel nem csak pénzt, de energiát is spórolva.

Egy brit felmérés szerint a kukába jutó szemétből 27% zöldség és gyümölcs, ezt követi az ital 17%-kal, majd a pékáru (11%) és a tejtermékek(10%). A számok egy jól megtervezett zöld stratégiával radikálisan csökkenthetőek. Csak meg kell tervezni a hotelt és tematizálni kell az étlapot. Reméljük a hotel egy lesz a sok közül.

green-hotel

 

green hotel

green hotel

 

Forrás: European Hotel Design Awards 2014

Print Friendly