Az éttermek és kis boltok életében egyre fontosabb kérdés a környezettudatosság és a hulladék minimalizálása – nem csak zöld kérdés ez, de egy profitorientált társadalomban bizony alap is. Mit lehet tenni, ha az étterem vagy a bolt túl sok lazacot, salátát vagy kenyeret rendel be? Ausztráliában a Yume app segítségével összeköthető a kedvezményt kereső vásárló a túl sok ételt rendelő étteremmel. Egyszerű, a Yume rendszerébe a vendéglátó vagy boltos feltölti, hogy aznap éppen miből rendelt túl sokat, mit kínál fél áron a vendégeknek. Az éhes közönség pedig az app másik oldalán meg tudja nézni, hogy hol milyen akciók vannak épp – kínait vagy épp egy kis mexikói fogást fogyasztana el. A szabály pedig egyszerű – be kell tartani, hogy 50%-os engedményt adsz az árudból, biztosítanod kell, hogy friss és jó minőségű az étel. Cserébe pedig alig marad hulladékod, sőt – még profitot is csinálsz.

Minden egyes Yume rendelés/használat esetén öko-pontokat gyűjthetnek a felhasználók – amit beválthatnak ételre, átadhatják barátoknak vagy támogathatnak vele jótékonysági szervezeteket is.

Az új alkalmazás remek kezdeményezés – hiszen mindenki jól jár a fogyasztói láncban. Lehet okosan is csinálni, az okostelefonok világában pedig tényleg karnyújtásnyira van a megoldás.

etelhulladek-app

Még több információ az appról: http://theyumeapp.com/

Print Friendly