Üzleti Élet a Környezetért Díj 2017 – Eredmények

Idén is kiosztották a rangos HBLF díjakat – a környezetvédelemben és a fenntarthatóságban példaértékű tevékenységet folytató vállalatok elismerésére idén három kategóriában hirdettet győztest a szakmai zsűri.

Üzleti Élet a Környezetért Díj – 2017

A BIOFILTER Környezetvédelmi Zrt. – menedzsment; a Water&Soil Kft. – termék és a Nógrádi Vegyipari Zrt. – folyamatok kategóriában nyerték a HBLF Üzleti Élet a Környezetért Díj 2017. évi pályázatát.
A díjakat Czakó Borbála, a HBLF elnöke és Dr. Bándi Gyula, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanszékvezető egyetemi tanára, a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó biztoshelyettes a HBLF 25 éves jubileumi hét keretében megrendezésre kerülő Ünnepi Fogadáson adta át a zsűri nevében.
A díjazottak a környezetvédelem érdekében konkrét projektet valósítottak meg az elmúlt években, mely egy hosszú távú folyamat részegysége is lehetett, amennyiben elkülönített eredménye kimutatható volt. A pályázaton részt vett 16 vállalat 20 projektje egyértelműen jelzi, hogy a vállalatok mindennapi gyakorlatává vált a környezetvédelem, a felelős vállalatvezetés.
A pályázatokat tartalmilag a következő témakörökbe nyújthatták be:
· Menedzsment: Olyan vállalat, amelynek kiemelkedő küldetése és jövőképe lehetővé teszi, hogy folyamatosan javítsa eredményeit a fenntartható fejlődés szempontjai szerint. – Nyertes a BIOFILTER Környezetvédelmi Zrt., további helyezettek: Jabil Circuit Magyarország Kft. és a TESCO-Global Áruházak Zrt.
·Termék: Olyan termék vagy szolgáltatás kifejlesztése, amely kimagasló módon járul hozzá a fenntartható fejlődéshez.- Nyertes a Water&Soil Kft. további helyezettek: EVOPRO Group – MODULO és a Lexmark International Technology Hungária Kft.
· Folyamatok: Gyártási technológia fejlesztése a fenntarthatósági szempontok maximális teljesítése mellett. Nyertes a Nógrádi Vegyipari Zrt., további
helyezettek a HAJDU Infrastruktúra Szolgáltató Zrt. és a Henkel Magyarországi Kft.
· Nemzetközi üzleti együttműködés: Olyan fenntartható fejlődést elősegítő üzleti együttműködés, amely célja technológia transzfer, környezetvédelem, termék- vagy szolgáltatásfejlesztés, munkakörülmények fejlesztése fejlődő országok vállalataival, civil szervezeteivel vagy tudományos szektorával. A zsűri nem adott ki ebben a kategóriában díjat.
A nyertes pályázatok közül kerülnek kiválasztásra azok a projektek – több más környezetvédelmi díj nyerteseivel együtt –, amelyek Európai Unió Környezetvédelmi Bizottságának kétévente megrendezett díjáért (European Business Awards for the Environment) versenyeznek 2018-ban.

A zsűri tagjai:
Dr. Bándi Gyula, tanszékvezető egyetemi tanár, Pázmány Péter Katolikus Egyetem, a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó biztoshelyettes
Bonifertné Szigeti Márta, HBLF Környezetvédelmi és Fenntarthatósági Munkacsoport vezető
Dr. Pomázi István szakmai főtanácsadó, Nemzetgazdasági Minisztérium, egyetemi magántanár (ELTE).
Szuba Jolanta, Móra Kiadói Csoport, vezérigazgató-helyettes.
Dr. Tóth Gergely, KÖVET Egyesület a Fenntartható gazdálkodásért, Főtitkár; tanszékvezető egyetemi docens, Pannon Egyetem, Georgikon Kar, Keszthely Vállalatökonómiai és Vidékfejlesztési Tanszék.

 

 

Print Friendly

Hozzászólás

Your email address will not be published.