Több sör=Több szemét! Ne dobd el az alumínium dobozokat!

Itt a nyár és vele a sör- és üdítőszezon, így csak Magyarországon várhatóan 300-400 millió fémdoboz kerül a kukákba. Az elfogyasztott sörök és üdítők több mint felét dobozokban vesszük meg. Hogyan lehetne ezeket végre valóban szelektíven gyűjteni?

Magyarországon közel egy milliárd fémdobozt „fogyasztunk” évente, ami azt jelenti, hogy minden egyes magyar állampolgár száz darabot termel ki évente – ismertette a Kossuth Rádióban Duma László, a ReturPack Országos Környezetvédelmi Kft. vezetője. „Ennek azonban mindössze nagyjából harmadát gyűjtjük össze és hasznosítjuk újra Magyarországon!” – tette hozzá.

Tény: az alumíniumdoboz a leggazdaságosabban, minőségvesztés nélkül újrahasznosítható csomagolóanyag. „Ráadásul lényegében végtelen alkalommal használhatjuk fel – míg a műanyagpalackok néhány alkalom után már nem alkalmasak az újrahasznosításra” – mondta a vezető, aki tapasztalatból tudja, hogy nem csak csomagolás, hanem járművek, járműalkatrészek és építőipari termékek gyártásához is újrahasznosítható az alumínium, ehhez a már egyszer létrehozott terméket csak be kell olvasztani. A naponta kidobott sörös vagy kólás dobozokból tehát előbb utóbb a járműiparunk is profitálhatna: érdemes szem előtt tartani, hogy egy kis odafigyeléssel mennyit tehetnénk az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért!

Magyarországon több mint egymilliárd fémdobozt fogyasztunk évente – 100%-ban újrahasznosítható lenne, gyűjtsd te is!

Kép forrása: millercoorsblog.com
Forrás: Dontwasteit.hu

Print Friendly

Hozzászólás

Your email address will not be published.