Starbucks zöldítés: jönnek az újrahasznosítható poharak

A Starbucks régóta felismerte, hogy a sikeres márka egyik fontos eleme a fenntartható filozófia hirdetése, ezért a nehezen újrahasznosítható poharaikat lecserélték egy modern, fenntartható megoldásra.

ÚJRAHASZNOSÍTÁSI PROBLÉMA: Az Amerikából elindult kávéházlánc a világ 50 országában van jelen, több mint 16 000 kávézóval. A britek egy évben 2,5 billió papírpoharat használnak el a Starbucksokban. A hatalmas mennyiségű hulladékból viszont egy idei felmérés szerint minden 400 pohárból csak egy hasznosul újra, a többi a lerakókban végzi, vagy az égetőbe kerül. Az ok, ami miatt pedig nem lehetett a poharakat eddig újrahasznosítani a következő: bár az elviteles poharak eddig is papírból készültek, viszont annak érdekében, hogy ne ázzanak át, műanyaggal le voltak laminálva, ez pedig nehézzé tette, hogy az újrafeldolgozás útjára léphessen.

komposztalhato-pohar

ÚJ TECHNOLÓGIA, 100% ÚJRAHASZNOSÍTÁS: A Strabuck újítása a Frugalpac pohár, ami a műanyag borítás helyett csak egy vékony filmréteggel van bevonva, ami könnyen leválasztható az újrahasznosítás során a papírpohárral, úgy a papír 100%-ban újra tud hasznosulni.

Ha beválik a technológia, akkor Nagy-Britannián túl is használni fogja a kávéház lánc az újrahasznosítható poharat, és remélhetőleg a többi kávézó is egyre inkább előnyben részesíti majd az újrahasznosítható, esetleg komposztálható eszközöket. De megoldás lehet az, is, hogy magunkra szánunk csak pár percet, és helyben fogyasztunk – így nem szemetelünk semmit.

 

Forrás: The Guardian

Print Friendly

Hozzászólás

Your email address will not be published.