ÖKO-Pack

Ismeretterjesztő kiállítások, oktatóprogram, környezettudatos csapatépítő tréningek, öko játszóházak, családi programok, Recycling Work-shop, Javítóműhely és Paraszt-Wellness: ez mind az ÖKO-Pack!

Az ÖKO-Pack Nonprofit Kft. 2003 és 2011 között a csomagolási hulladékok hasznosítását szervezte, finanszírozta. Közel 800 partnercégük az ipari és szolgáltatási tevékenységek teljes skáláját lefedte. Partnereikkel együtt hozzájárultak ahhoz, hogy Magyarország az elmúlt években teljesítette a csomagolóanyagokra vonatkozó hasznosítási követelményeket.

Az új szabályozás a hulladék-gazdálkodás finanszírozását az állami szférába helyezte át. Így az ÖKO-Pack fő tevékenysége a környezetvédelmi szemléletformálás, nevelés, a zöld marketing és a termékdíj képviselet lett.

Az utóbbi 7 évben a Társadalmi Felelősségvállalás (CSR) részeként Magyarország legmeghatározóbb szemléletformáló és környezetvédelmi kommunikációját, oktatóprogramját építették ki. A szelektív hulladékgyűjtést népszerűsítő rendezvényektől kezdve a fenntarthatóságon át, egészen a vidéki önkéntességig és a falusi turizmusig karolják fel a lehetőségeket.

Európában is egyedülálló, a Hulladékból Termék és a Tükörben a Világ című kiállításaik, amelyek a hazai sikeres megjelenések mellett, nemzetközi színekben is többször bizonyítottak. Ezen kiállításokon számos környezetvédelmi jó szokással, fenntartható programmal ismerkedhetünk meg – többek között a használt sütőolaj helyes gyűjtéséről, vagy az ételhulladék sorsáról.

 

További információ a szervezetről: http://okopack.hu

 

Forrás

Print Friendly