Cafe Pio: a környezettudatosság és ízek fellegvára

A Cafe Pio a Ferenciek terén, Budapest egyik legforgalmasabb csomópontjában van. Az egykori ferences épület átalakításánál központi szempont volt a környezetvédelem, hiszen a ferences rend meg különösképpen kötődik a környezetvédelemhez – alapítójuk, Assisi Szent Ferenc az állatok védőszentje volt. A Cafe Pio-nak letisztult környezetpolitikája van. Elszállíttatják a használt sütőolajat, a Felelős Gasztrohős tagjai, szelektíven gyűjtik a szemetet és gondoskodnak a maradék étel elszállításáról is. Szeretnénk, ha minden nem zöld étterem kicsit Cafe Piová változna.

Világos, tágas belső teret alakítottak ki, melyet zöldnövényekből áló fal keretez. A hely igazi harmóniát teremt – a zöld szemlélet mellett 4 méter hosszú süteményes pultjuk van, melyben főként magyar gyártmányú finomságokat találunk.
Az ételallergiásokra is gondoltak a hely kialakításánál, paleo, gluténmentes és laktózmentes édességet is találtunk. A kávék terén is válogathatunk, kérhetjük szója, rizs, és mandulatejjel is. A kávézónak van egy kis bisztró konyhája is, ahol találhatunk vegetáriánus fogásokat is.

Az itallapon nincsen semmilyen tartósítószeres, édesített lötty. Ellenben sok a házi készítésű szörp és limonádé, illetve a 100%-os gyümölcslé, melyet magyar cégektől szereznek be, 3 literes kiszerelésben, ezzel tonnányi kőolajból készült műanyag flakont spórolva a Földnek.

A takarításnál is figyelnek: a tisztítószerek legtöbbje csökkentett vegyszertartalmú, az ablakokat ecettel mossák, ahol lehet, próbálnak zöldek és felelősek lenni. A nagy, jól szigetelt ablakok miatt csak csak estefelé kell villanyt kapcsolni, a természetes fényt maximálisan kihasználják – ezzel nem csak a környezetet óvják, energiát is spórolnak.

Forrás: Felelős Gasztrohős

cafe-pio-kollazs

Print Friendly