A Kinnarps zöld stratégiája

A Kinnarps egy svéd családi vállalat, mely irodai megoldásokra összpontosít. Mottójuk: “Making life better at work”

A budapesti Kinnarps irodában a tágas tereket a természetes fény megvilágítás teszi élhetővé. A jó ergonómia jó ökonómia kettőse jelenik meg náluk. Spórolnak az energiával, újrahasznosított az irodabútorok egy része és a kollégák is a zöld szemléletet hirdetik. Az épület intelligens épület-felügyeleti rendszerrel rendelkezik, amellyel az üzemeltetési költség jelentős csökkenése érhető el. A rendszer helyiségenként egyénileg szabályozható hűtés/fűtés szabályzókat, ablaknyitás érzékelőket, falra szerelt multifunkcionális kezelőket, tartalmaz.

A Kinnarpsnál központban áll a zöld szakértelem, emellett hatékonyan működő munkakörnyezetet hoz lére – tevékenysége során pedig nem csak a minőséget de a környezettudatosságot is szem előtt tartja. Filozófiájuk szerves része a környezetbarát gondolkodás. A termékek környezeti hatása ugyanolyan mértékben függ a szállítás módjától, mint a gyártási technológiától és a felhasznált nyersanyagok eredetétől. A Kinnarps 1977 óta a gyártási hulladékból tüzelő brikettet présel, amit aztán energiatermelésre fordítanak. A bútorok csomagolóanyagaként filctakarókat alkalmaznak, melyeket újra és újra felhasználnak.

Bár a Kinnarps gyáraiban egyre több gép és robot dolgozik, a munkatársak szaktudása továbbra is központi fontosságú. Ez fokozottan érvényes az anyagok újrafelhasználása során. Mielőtt bármilyen anyag újrahasznosításra kerülne, a Kinnarps szakértők megvizsgálják, hogy nem használható-e máshol. Újjászülethet-e a kiselejtezett asztallap egy fiók előlapjaként.

A Kinnarps mindenért felelősséget vállal, a nyersanyagok eredetétől a szállításon át az összeszerelésig.

 

 

Print Friendly