A Park Avenue Spring (Summer, Autumn és Winter néven is ismert) New York régi-új, trendi étterme, mely évente négyszer vált nemcsak étlapot, hanem teljes designt is.

Az étterem étlapjához igazodik a belső és külső megjelenés, a honlap és a névjegykártyák is. Az alapgondolat a természet értékeinek, az évszakok váltakozásának hangsúlyozása, a mindig friss ételek és italok összeválogatása. Az AVROKO designer csapata James Cook világ körüli utazásait használta fel a négy évszak tervezéséhez, a kapitány 18. századi tengeri hajós térképe inspirálta őket.

Park-Avenue-Spring

A nyár a Déli-Sandwich-szigetek köré épült, a kanárisárga  dominál kívül-belül. A könnyed ételeket jól kiegészíti a belső nyugalom, a melegség érzete.Az őszi témát a csillagok uralják, ezen belül is a Nyilas csillagkép. A tél designja a fehér a fehéren témára épül – Cook antarktiszi utazásainak jeges, titokzatos hangulata köszön vissza.Egy hete pedig lecserélték a téli koncepciót a friss, pezsgő tavaszra. Amit James Cook Új-Zélandi virágosa, rózsaszín hangulata tesz bensőségessé – meg persze a friss étel- és itallap tavaszi ízvilága.

Az egy másik kérdés, hogy vajon mennyire felelős és környezettudatos a design évi négyszeri cseréje. A belsőépítész csapatnál szempont volt, hogy a dekor elemek könnyen cserélhetőek legyenek, ugyanakkor tartós anyagból készüljenek, hogy évről évre mozgatni lehessen. Azt mondják, mivel az egyes évszak berendezési tárgyait mind megőrzik, így hosszú távon nem annyira rossz a helyzet zöld szempontból, mintha csak cserélnék a designt random mód.

Képek évszakokra bontva:

nyár-design

ősz-kollazs

tél-kollázs

tavasz-kollazs

Print Friendly