Óvodák és iskolák, közösségi kertek – ismét itt a Komposzt Ünnep, jelentkezzetek!

A Humusz Szövetség idén is meghirdeti a Komposztálás Napját! Az országos mozgalomhoz óvodák, iskolák és közösségi kertek csatlakozását várják, hogy közösen ünnepelhessék ezt a napot és együtt népszerűsítsék a komposztálást. Jelentkezni 2017. október 10-ig lehet.

Az akcióhoz csatlakozott csoportokat most ráadásul díjazzák is: a Humusz Szövetségnek beküldött fotók, videók, beszámolók alapján több kategóriában (pl. a legjobb rajz vagy legjobb plakát) is győztest hirdetnek a szervezők.

Komposztálás
A komposztálás igazi csapatépítő esemény: a gyerekek bevonásával szemléletük is formálható

A kiskerti komposztálás egy könnyen és különösebb anyagi ráfordítás nélkül megvalósítható folyamat, egyáltalán nem igényel sok energiát, mégis nagy lépést jelent a zöld hétköznapok felé. Nagyon hatékony hulladékcsökkentési megoldás, hisz a szerves hulladék így nem a kukába kerül. Csökken a lerakóba, égetőbe kerülő hulladék mennyisége, ráadásul kevesebb lesz a hulladékkezelés által okozott környezetkárosítás mértéke is.

A komposztálás jót tesz a kertnek is: az érett komposzt használatától növényeink egészségesebbek és szebbek lesznek, javul a talaj szerkezete, növeli a talaj légáteresztő és vízfelszívó képességét, megakadályozza a talajeróziót, és kiváltja a mesterséges talajjavító szerek alkalmazását, műtrágya helyett ingyen talajjavítóhoz juthatunk.


A legjobb rajzokat is díjazzák a szervezők

A kézzelfogható előnyök mellett persze a legfontosabb, hogy a csatlakozó óvodák és iskolák a gyerekeket is a környezetvédelem fontosságára nevelik, játékos, interaktív foglalkozás keretében. Tavaly országszerte 82 helyen kapcsolódtak a Komposzt Ünnephez, idén Te se maradj le!

Az akcióhoz ezen a linken tudtok csatlakozni, a jelentkezési lap kitöltésével.

A képes beszámoló a tavalyi eseményről IDE kattintva érhető el.

Print Friendly

Hozzászólás

Your email address will not be published.