A zöld jövő a zöld szemlélet kialakításával kezdődik. Ezért központi kérdés, hogy a fiatalok milyen példát látnak. Az Ökuka iskolaprogram célja, hogy a környezettudatos gondolkodás és a szelektív hulladékgyűjtés a magyarországi iskolák mindennapjainak részéve váljon. A program során a Recobin Kft. egy vagy több támogató cég/szervezet/magánszemély együttműködésével kihelyezi a környezetbarát hulladékgyűjtő szigeteket. A kukák kikerülése után a diákok egymásnak adják át a tudást. A fenntartható megoldások többszörösen megtérülő befektetések – így van ez a szelektív esetében is. Hiszen ingyen elszállítják vagy felvásárolják a szelektív hulladékunkat. Az iskolában pedig a gyerekek napi rutinjába épül a szelektív gyűjtés, a zöld szemlélet. Mindenki nyer.

Az Ökkuka első iskolai partnere a nyolcadik kerületi Fazekas Mihály Gimnázium. A kerület intenzív rehabilitációs programjával egy ütemben zöldül is a környezet – az ott élők számára számos új teret, aktív szabadidő eltöltési lehetőségeket dolgoznak ki – hogy a célzott program segítségével egy olyan generáció nőjön fel, aki céltudatos, kreatív és környezettudatos. A szociális háló megerősítésének pedig egyik központi kérdése a zöld szemlélet kialakítás és azon belül is a hulladékgazdálkodás.

okuka-collage

Az Ökuka 100%-ban magyar és  100%-ban öko, 5 rétegű erősített kartonból készül. A gyűjtő teteje vízálló, a gyűjtőbe magába viszont hulladékgyűjtő zsákot kell helyezni – különben elázik. A Recobin egy dinamikusan fejlődő zöld start-up cég. Célkitűzésük egy újszerű, költséghatékony és izgalmas megoldás a szemét kérdésre. Fő profiljuk a formatervezett beltéri szelektív hulladékgyűjtő kuka. Te megtervezed a saját dizájnodat, ők pedig elkészítik neked. De ha támogatni szeretnéd valamelyik iskolát, akkor a logódat teszik fel a kukákra. Így erősítheted céged CSR tevékenységét.

Magyarországon 2012-ben vezették be a szelektív hulladékgyűjtést. Azonban számos helyen még mindig nem megoldott és elterjedt a folyamat. Az első lépés a szemléletváltás. Miért jó a szelektív kuka az intézménynek? A projekttel csökkenhet az ökológiai lábnyoma, hosszú távon pedig egy környezettudatos generáció felnevelését segíti, szemléletformálást a környezetvédelmi ismeretek aktív elsajátításával.

További érdekességeket az Ökuka Iskolaprogramról itt olvashatsz: http://www.okuka.hu/okukaiskolaprogram

Forrás: Recobin

Print Friendly