Legyen kisvállalat vagy multi – mindenki kezd környezettudatos marketinget építeni maga köré. Most a New York-i JFK reptér egyik terminálja zöldült nagyot. Krumplit és zöldséget termelni egy kerozinfelhős reptéren ugyan lehet nem hangzik a legzöldebb ötletként, a koncepció azonban tényleg a fenntartható jövő egyik alapja.

A JetBlue légitársaság összefogott a TERRA® egészséges zöldségchips gyártóval, hogy a John F. Kennedy Nemzetközi Reptér 5-ös terminálján egy krumpli földet hozzanak létre. Nem vicc – tényleg komolyan gondolják a reptér közepén létesített spontán zöld veteményest. A krumpli és zöldségfarm a terminál egyik környezettudatos pontja, mellyel szeretnék felhívni a világ figyelmét New York zöldülő szemléletére. A JetBlue azon kívül, hogy remek PR fogás volt ez részükről, az utasokat szeretné közelebb hozni a tudatos étkezéshez, a termelés öröméhez és a természet szeretetéhez.

jetblue-farm-jfk-airport

Az innovatív együttműködés következményeként a légitársaság járatain ingyenesen lesz elérhető a TERRA Blues® chips, a program hirdetéséhez és népszerűsítéséhez társult jó néhány New York-i szervezet is.

Egy reptérről az embernek általában nem jut eszébe a környezettudatos gazdálkodás kialakítáda, de mivel a reptér általában távol van az erős hanghatások miatt a lakóövezetektől, ezért végülis logikusnak hangzik, hogy helyben termeljék meg a felhasznált étel egy mennyiségét. A T5 terminál tetőteraszáról rálátni a veteményesre, az utazó közönség így közelebb kerülhet egy-egy utazás között a természethez. Az óriási farmon 3 000 burgonya palántát, fűszernövényeket és egyéb zöldséget lehet ültetni. A leszedett  terményeket a reptér éttermei és kantinjai is felhasználják az utasok kiszolgálására, ezen kívül a termény egy részét adományként osztják szét. A JFK T5 az első zöld reptéri veteményes, de várhatóan nem az egyetlen.

 

Forrás: Sustainable Brands

Print Friendly