Tudtad, hogy a használt sütőolajért nem jönnek el az UFÓK?

A nyár végén jelent meg a MOL új kampánya a használt sütőolaj helyes gyűjtéséről. A megújult boldogolaj.hu interaktív példákkal és két, abszurd animációs filmmel mutatja be – a használt sütőolaj nem száll el magától a MOL kutakra.

Azt gondolnánk, hogy az emberek többsége ma már tudja, hogy nem szabad a csatornába, a kukába, vagy a talajra önteni a használt sütőolajat, mert azzal károsítjuk a környezetet. Mi magyarok egy évben átlagosan 50 000 tonna étolajat használunk fel a konyhában. 2014-ben viszont csak 156 tonna használt sütőolajat vittünk vissza a MOL kutakra. A többi valahol ott van a konyháinkban, kamráinkban. Rég elfeledkeztünk róla. Sok háztartásban alap probléma, hogy ugyan gyűjtjük a használt étolajat, de az üveget utána nem visszük el a leadó állomások valamelyikére.

A MOL 2015-ös kampánya kissé gyermeteg ugyan, de épp ez volt a cél. Annyira őrült példákat sorakoztatnak fel a használt sütőolaj elszállításra, hogy mindenki belenéz a tükörbe, majd az önvizsgálat után kutat egy kicsit a kamrában és a fritőz melletti polcon, hogy másnap leadja az elfeledett, barnás olaját. Mert több mint valószínű, hogy nem jön el egy UFÓ űrhajóval a házunk kertjébe, hogy begyűjtse az elfeledett sütőolajunkat. Az is biztos, hogy nem száll el magától melegebb éghajlatokra, mint a madarak. Vagyis van rá esély… de nagyon kicsi.

Te is gyűjtögeted a használt sütőolajadat odahaza? Ne aggódj, nem kell elmondanod az igazat. Csak nézz körül otthon, a használt étolajat elviheted a legközelebbi MOL-kutak vagy Biofilter Zrt. telephelyek egyikére, de akár egy lakossági holladékudvarra is.

Hogy mi történik a használt sütőolajjal a leadást követően? Begyűjti és kezeli a Biofilter Zrt, hogy utána biodízelt állítsanak elő belőle.

 

A MOL interaktív, informatív honlapját itt találod: http://jovoujratoltve.hu/boldogolaj

Print Friendly