Legyen az konferencia, céges meeting vagy privát ünnepség – tényleg jó ötlet a dekort vágott virágból csinálni? Egy brit designer csapat, a Lettuce Flowers a cégeket próbálja környezettudatosabb szemléletre szoktatni. A szokásos vágott virágok helyett cserepes társaikkal díszítik fel a termet, így a vendégek haza is vihetik magukkal a rendezvény végén a növényeket. Legalább olyan szépen néznek ki a cserepes, élő növények is, mint a vágott virágok – ezzel a módszerrel nem csak kevesebb felesleges szemetet gyártunk, de a dekoráció is tovább marad friss és ízléses, hiszen a megfelelő szezonális növényekből válogatott dekor a napon is képes élni, vagy éppen a téli hidegben sem fagy el pár óra alatt.

Long-Lasting-Floral-Display

Az ehető virágok, fűszernövények és saláták friss illatot teremtenek az adott térben, sőt akár helyben a menühöz, akár otthon is megehetjük őket. A nagy céges konferenciák és események során rengeteg vágott virág kerül feleslegesen a kukába. A Lettuce Flowers 2010-ben azért jött létre, hogy a cégek és a magánemberek figyelmét is felhívja arra, mennyire felesleges pénzkidobás, emellett pedig szemétgyártás is a vágott virággal díszítés, mely csak pár órán keresztül pompázik igazi szépségében, hiszen utána elkezd elhervadni. A csapat ezért csak szezonális növényekkel dolgozik, amit nem messziről, esetleg más kontinensről szállítanak – csak a Nagy- Britanniában termelt virágokat és növényeket használják fel a dekoráció során. Ezzel is garantálva, hogy az ökológia lábnyomuk normális szinten mozogjon.

Van, aki Hollandiából rendel tulipánokat a tél közepén akár több ezer kilométeres távolságba. A melegházban termelés, a szállítás alatt a hűtés biztosítása, a logisztika – mindez pár órás díszítéshez elég. Jól látható, hogy nem környezettudatos és nem is fenntartható hosszú távon.

A növények szezonon kívüli növesztése teljesen természetellenes. Minden évszaknak és szezonnak megvan a saját különlegessége és szépsége. A természetes dekor következtében nincsen két ugyanolyan díszítés, a Lettuce Flowers csapata pedig minden növényhez kis információs táblát tűz, hogy amikor hazavisszük a kiválasztott növényt, akkor is tudjuk, hogy mi a dolgunk vele – hányszer kell locsolni, milyen a fény- és hőigénye.

 

Forrás: Recyclopedia

Print Friendly