Jön a tavasz. Ha pedig jó idő – akkor konyhakert tervezés. Bemutatunk pár ötletet, amivel te is frissen vágott fűszernövényekből készítheted kedvenc ételeidet. Elfelejtheted a szárított oregánót és a sebeidre is tehetsz frissen vágott aloe gélt.

 

Kis lakásokba is tervezhetsz konyhakertet – akkor is, ha nincsen teraszod. Ami kell hozzá – egy kis kreativitás és sok napfény. Használaton kívüli kaspókat, befőttesüvegeket is használhatsz kedvenc fűszernövényeid növesztésére. Csak figyelj arra, hogy az öntözésük jól működjön, ne álljon meg bennük a víz és ne is csurogjon ki. Egy magyar tervező agyagkaspókat tervez, melynek második generációs változata beépített öntözőrendszerrel rendelkezik – itt nézheted meg az oldalát.

benti-konyhakert

 

Teraszra: Ha van egy kis erkélyed vagy udvarod, nagyobban is gondolkodhatsz. Megmaradt téglákból, csatornákból vagy használt műanyag palackokból is készíthetsz fűszeres sarkot vagy zöld növény falat.

kintre-konyhakert

 

Abszolút kedvenceink: Szeretjük, amikor a színek kavarodnak a konyhakert zöldjével. Engedd szabadra a fantáziádat és használj régi láda keretet vagy esetleg ágyat, mosdót, WC-kagylót. Mit szólnál ahhoz, ha szivárvány színű lenne a fűszernövény kerted?

konyhakert

Print Friendly