Újrahasznosítva: Re / to art kiállítás

Az újrahasznosítás / újrahasználat egyre inkább trendi – izgatja az új tervezők, designerek fantáziáját is. Január elején a Jelky András Iparművészeti Szakközépiskola diákjainak munkáiból nyílik kiállítás a Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galériában. A kiállítást F. Dózsa Katalin művészettörténész, a MOME c. egyetemi tanára nyitja meg.

Kiállítás: Re / to art
Megnyitó: 2016. január 6. 16.30
A tárlatot megnyitja: F. Dózsa Katalin
Helyszín: Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria
Megtekinthető: 2015. január 6. – 2015. február 13.

re-to-art

A Jelky András Iparművészeti Szakközépiskola diákjainak kiállításán válogatást mutatnak be a legjobb rajzi és szakmai munkákból, valamint bepillantást adnak az újrahasznosítást is központba állító tervezési- és kivitelezési feladatok legsikeresebb megoldásaiba. Ennek kapcsán papírruhák, újrahasznosított pólófonalból horgolt tárolók, kollázsok is láthatóak lesznek. A kiállításon folyamatos vetítés keretében ízelítőt nyújtanak az iskola szakmai életéből, textilműves alkotásaiból, divatbemutatóiból.

A kiállításhoz kapcsolódó STARTart sorozatban textil- és divattervezőkkel szerveznek beszélgetéseket. Így találkozni lehet a POPO divatmárka tervezőivel, akik a textiltervezésről és egy márka menedzseléséről mesélnek majd. A sorozat decemberi alkalmán (2015.december 19.) formatervezőkkel, lámpatervezőkkel lehet megismerkedni, a beszélgetést Pais Panni a MOME Formatervező tanszék tanára vezeti.

 

Forrás: MOME

Print Friendly