Kerekdomb Futás – együtt a környezetért!

A lakóközösségben való aktív részvétel, a környezetvédelem fontossága és az együtt cselekvés központi fontosságú egy fenntartható, tudatos jövő megteremtésénél. A Kerekdomb Környezetvédelmi Egyesület a mozgásban gazdag életmód érdekében ismét futóversenyt rendez Törökbálinton Kerekdomb-futás néven, október 18-án, vasárnap.

Az egyesület immár 20. alkalommal rendezi meg az egészséges életre felhívó futást, melynek középpontjában a közösség és a környezettudatosság áll. A fődíj a KEREKDOMB KUPA elnyerése – a vándorserleget az az iskola nyeri el, aki a legtöbb indulót vonultatja fel a versenyen. A vándorserlegen kívül az egyesület 2 db kosárlabdát és 2 db focilabdát ajánl fel a győztes iskolának díjként. Eddig tizenháromszor a Zimándy Ignác iskola, hatszor pedig a Bálint Márton iskola birtokolta a serleget.

A nevezés és a gyülekező az esemény reggelén, a Munkácsi Mihály Művelődési Ház előtt reggel 8-kor kezdődik. A rajt október 18-án, kategóriákra bontva a következő időpontokban lesz: az óvodás korosztály számára: 9:05-kor, a többi korosztály számára: 9:30-9:40 között

 

A távok:kerekdomb-futas

– 0.6 km: a 2009 és 2012 között születetteknek
– 1.4 km: a 2008 és 2005 között születetteknek
– 2.3 km: a 2004 és 2001 között születetteknek
– 5.0 km: a 2000 és 1997 között születetteknek
– 5.0 km: az 1996-ban/korábban született nőknek
– 7.7 km: férfiaknak (a szintidő: 60 perc)

– Az 1965-ben vagy az előtt született hölgyek és urak senior kategóriában versenyeznek, melyet külön értékelnek a szervezők.

 

További közérdekű információ:
– minden korosztályban (nemek szerint) az első három helyezett részesül díjazásban
– azon célbaérkezők, akik a saját koruknak megfelelő távot teljesítik és megvárják a sorsolást, egy trekking kerékpár nyerhetnek
– a torlódás elkerülése érdekében, időben kell érkezni a nevezésre
– esőnap nincs
– az útvonalak térképvázlatát a helyszínen és a futoterkep.hu oldalon tekinthetik meg az indulók
– felvezető kerékpárosok, és időszakos forgalomlezárás biztosítja a pontos és biztonságos útvonalkövetést

 

A nevezési díj diákoknak 200 Ft, másoknak 400 Ft, mellyel a verseny költségeihez járulnak hozzá a indulók. Nevezés 8 órától 9 óráig a helyszínen. Fussunk együtt a környezetért és a fenntartható jövőért a 20. Kerekdomb Futáson!

Forrás: Kerekdomb Környezetvédelmi Egyesület

Print Friendly