Gondolkodtál már azon, milyen környezettudatos lenne, ha kávéból készült kávégépből jöhetne a nagy lattéd reggel? Ugye te sem, pedig mára ez már valóság. Egy angol cég, a Re-Worked összegyűjti a kávézaccot a brit irodákban, hogy utána ugyanazoknak a cégeknek újrahasznosított bútorokat készítsen. Mostanában egyre nagyobb és népszerűbb probléma a kávézás termelte szemét, ezt pedig többen is próbálják megoldani.

kavegep

A britek köztudottan imádják a kávét. A környezetszennyezést viszont nem. Pár éve elleptek minket a külföldi kávéházak, elterjedt a kapszulás kávékapszula is – egyre több szemetet gyártunk ezzel kávézás közben. A régi kotyogós lassan már a múlté, a gyártók és kávés láncok pedig nem igazán tudnak előrukkolni a megfelelő zöld megoldással.

A Re-Worked a kávézaccot hasznosítja újra, hogy az eljárást követően bútorok, ékszerek és kávégépek készülhessenek belőle. Nagy-Britanniában már nagy újrahasznosító programok vannak az organikus ételmaradék feldolgozására, amik jól is működnek. A következő lépés, hogy ezeket az anyagokat újra is használhatjuk, ezzel az értékes alapanyag még inkább vonzóvá válik. Arról nem is beszélve, hogy az eddig a környezetvédelem iránt nem érdeklődő embereket is bevonhatjuk a fenntartható fejlődés programjába.

 

A cégről itt olvashatsz bővebben: http://www.re-worked.blogspot.hu/

Print Friendly