Egyre trendibb a kapszulás kávé – otthon és a munkahelyeden is. De mit tehetünk a sok színes kapszulával? Ha tudatosak vagyunk, akkor bizony kímélhetjük a környezetet, és nem kell, hogy a kukában landoljon a kis alumínium doboz. Visszaviheted a boltba vagy készíthetsz belőle ékszert is. A kávézaccból pedig – a legjobb, legfrissítőbb arcradírt állíthatod elő. Ha megiszod, miért ne tennéd az arcodra utána?

kavekapszula-ujrahasznositas

Visszaviheted a boltba: A használt kapszulákat visszaviheted a Nespresso Boutique-okba az Andrássy útra vagy az Allé-ba.

Bioelem: Tudtad, hogy egy egész éves kávékapszula mennyiségedből már egy kisrádiót működéséhez szükséges energiát is termelhetsz?Az organikus zacc-elemeket üvegpoharakba gyűröd, kell még hozzá a zacc, sós víz, egy kis réz drót – és máris kész van a bioelem. Az osztrák Mischer’Traxler designerduó a 2010-es bécsi Design Héten rukkolt elő a fejlesztéssel, mely abszolút az újrahasznosításon alapul.

Csíráztatás: Kedvenc fűszernövényeidet csíráztathatod a kávés kapszulákban is. Miután kiszedted a kávét, ne mosd el a kapszulát, a maradék összekeverve a földdel külön jót tesz a növények csíráztatásának.

Ékszert készíthetsz belőle: Karkötőt, nyakláncot, fülbevalót készíthetsz belőle. Óvodásnál nagyobb gyerekek kedvenc ékszerkészítési játéka a színes kávékapszula.

Maga a kávé – arcradír: A legkönnyebb és egyik legtermészetesebb arcradírt készítheted el a kávézaccból. Aki szereti a kávé illatát, annak külön öröm lesz. Egy kis tálba öntsd bele a zaccot, majd tejjel, mézzel vagy akár krémmel, tusfürdővel mixelheted. A hatás megegyezik a drága bolti arcradírokéval – az egyetlen különbség, hogy a kávézacc módszerrel nem veszel felesleges, sok esetben káros anyagokat tartalmazó bolti terméket. A kávés módszer arcradírnak, testradírnak is tökéletes.

 

Print Friendly