A Zöldövezet Társulás Egyesület és a Felelős Gasztrohős összefogásban hívja fel a figyelmet a fenntarthatóbb szórakozás és szórakoztatás jelentőségére. Márciusban induló Jövő-t-Evő projektjükkel a vendéglátóhelyeket és a rendezvényszervezőket segítik, hogy azok minél könnyebben rá tudjanak lépni a fenntartható fejlődés és a környezetvédelem útjára. A Norvég Civil Támogatási Alap által támogatott projekt keretében szakmai fórumokkal és tanácsadással segítik a zöldülni vágyókat.

Néhány évvel ezelőtt talán még megkérdőjelezhető volt, hogy a vendéglátóhelyeknek és rendezvényszervezőknek foglalkozniuk kell-e a fenntarthatósággal. A vendégek és fesztiválozók azonban egyre tudatosabbak, és pénzükkel egyre többször a környezetvédelemre szavaznak – ráadásul a környezeti felelősségvállalást nem csak a nagy, multinacionális vállalatoktól várják el. Az erősödő “zöld” idényeknek szerencsére hazánkban is egyre több étterem, kávézó és rendezvényhelyszín igyekszik megfelelni.

A vendéglátás és rendezvényszervezés zöldítésével évek óta foglalkozó Felelős Gasztrohős és Zöldövezet Társulás hét szakmai fórum keretében olyan kérdésekre keresik a választ, mint: Hol érdemes elkezdeni a zöldítést? Mely területeken várhatjuk leghamarabb a befektetett erőforrások megtérülését? Milyen szabályozásokra érdemes odafigyelni a “zöld” változások bevezetésekor? Hogyan kommunikálható a fenntarthatóság? A nyilvános szakmai fórumok havonta kerülnek megrendezésre szakértők részvételével, és egy-egy fenntarthatósági témát járnak körül. A fórumok során összegyűjtött információk és jó gyakorlatok egy online Tudástáron keresztül elérhetőek lesznek az érdeklődők számára a projekt lezárulta után is.

Kinek ajánlott a program? Már működő még csak tervezésben levő vendéglátóhelyek, rendezvények képviselőinek. Az első szakmai fórum a fenntartható kínálatról és beszerzésről szól majd, április 29-én a Kőlevesben. Ha biztosan nem akarsz lemaradni a kezdeményezésről, regisztrálj itt.

Csatlakozz Te is a programokhoz a Felelős Gasztrohős, vagy a Zöldövezet Társulás facebook oldalán!

 

Forrás: Felelős Gasztrohős

Print Friendly