Vendéglátósok, rendezvényszervezők figyelem: szeptember 30-án, ingyenes fórumon tájékozódhattok a higiénia legújabb, zöld lehetőségeiről. A Zöldövezet Társulás Egyesület és a Felelős Gasztrohős közös összefogásban hívja fel a figyelmet a fenntartható, környezettudatos vendéglátás korszerű lehetőségeire. A márciusban indult Jövő-t-Evő projekt keretében szakmai fórumokkal és tanácsadással segítik a zöldülni vágyókat.

A programsorozat negyedik fórumán a higiénia áll majd a középpontban. A kerekasztal beszélgetői és a résztvevők együtt igazodnak el a nagyanyáinktól tanult praktikák, bevált vegyszerek, forgalmazott környezetbarát termékek, valamint a környezetbarát minősítések, ökocímkék között. A kifejezetten vendéglátósoknak szóló beszélgetés során körbejárják, hogy milyen környezetbarát tisztítószerek léteznek, melyekben bízhat meg egy étterem tulajdonos, ezek mely felületeken/helyiségekben alkalmazhatóak a HACCP előírások szerint, stb. A különböző szektorokból érkező beszélgetők a jogi környezet, a helyszíni adottságok és a fogyasztói elvárások mátrixában vizsgálják meg a környezetvédelmi lehetőségeket.

Az ingyenes fórum kifejezetten az étterem tulajdonosokat és -vezetőket, rendezvényszervezőket célozza meg. A programon a hivatalos szervek képviselői, gyakorló vendéglátósok, rendezvényszervezők, és környezetvédelmi szakértők adnak tanácsot és választ arra, hogy miért éri meg már most a környezettudatosságba fektetni! Az előadások végén a résztvevőknek lehetősége nyílik közvetlenül feltenniük gyakorlati problémákkal kapcsolatos kérdéseiket is.

Az eseményeken a részvétel ingyenes, azonban előzetes regisztráció szükséges.

 

Részletek:

IV. Fórum: Higiénia a vendéglátóhelyeken és rendezvényeken
2015. szeptember 30. (szerda), 14:00-17:00
Helyszín: Kozmosz Vegán Étterem (1067 BP, Hunyadi tér 11.)

jovo-t-evo-forum

Print Friendly