A Föld óráján sötétbe borul a Big Ben, az Eiffel torony, a Sydney Operaház és a Budai Vár is. Március utolsó szombatján számos ismert épület világítását lekapcsolják, felhívva ezzel a figyelmet a környezetszennyezés és a túlfogyasztás okozta problémákra. Miért éppen az éttermek maradnának ki a sorból?

Az angol Fenntartható Éttermek Egyesülete – Sustainable Restaurant Assosiacion csatlakozik a WWF 2007-ben elkezdett akciójához, és a környezettudatos éttermekben is lekapcsolják egy órára a világítást. A vendégeknek persze nem a vak sötétben kell enniük – hangulatos gyertyafényes vacsorában lehet részük. A lámpákat a konyhán nem kell lekapcsolni – különben a felelős szervek már biztos megakadályozták volna az akciót. Hangulatos, felelős módja a Föld órájának megünneplésére.

A WWF Föld órája kezdeményezése a legnagyobb zöld kezdeményezés, milliókat mozgat meg évente. Összesen 126 ország több mint 4000 városa vesz részt a globális villanyoltásban. A világ legjelentősebb gazdaságait és a legnagyobb fejlődő országait tömörítő G20 közül idén mindegyik ország a klímaakció mellé áll.

Ha nem teszünk most a klímaváltozás ellen, elveszítjük a lehetőséget arra, hogy tegyünk érte. Mi vagyunk az első generáció, akik tehetnek érte, és ha nem cselekszünk, mi leszünk az utolsó generáció, akik tehettek volna érte. További információ és részletek a Föld órája 2015-ös hazai eseményeiről a WWF oldalán, és az éttermek sötétbe borulásáról, #candlelitdinner.

 

Forrás: Sustainable Restaurant Association

Print Friendly