10 Környezetbarát megoldás 2017-re

A szilveszter és a vele járó fogadalmak hamarosan itt vannak. Ha még nem tudod mit fogadj meg 2017-re, hoztunk 10 tippet ami nem csak Neked segít a fejlődésben de a környezetet is óvja.

 

 

1. Mozdulj ki többet

       Csodálatos bolygón élünk, csodás környezetünk képes feldobni kedvünket, napunkat, hetünket vagy akár egész életünket. A legmegnyugtatóbb érzések egyike, mikor láthatjuk a felhőket úszni, a fákat inogni a szélben miközben a nap melege süti bőrünket. Amikor kilépünk lakásunkból vagy az irodából a természetbe és körbevesz minket a csodás környezet, mindig megerősíti bennünk a felelősségvállalást, hogy megőrizzük bolygónk csodáit.

 

2. Használj természetes anyagokból készült szépségápolási és tisztálkodási termékeket

        Nem csak a bőrbetegségek ellen küzdők bevásárlási listáján kellene a lennie a természetesen alapanyagokból készült szépségápolási és tisztálkodási termékeknek, hiszen amellett, hogy ezekkel a krémekkel és tusfürdőkkel mi magunk is csökkenthetjük a károsanyag kibocsátást, bőrünk is fellélegezhet. Szerencsénkre napjainkban a bioboltok mellett a legtöbb nagyobb drogériában is megtalálhatóak az ilyen környezetbarát termékek.

 

3. Önkénteskedj

        Elég csak elgondolkoznunk és nekünk is eszünkbe jut olyan karitatív szervezet, amely tevékenysége teljes mértékben fenntartható. Ilyen szervezet például az Önkéntes Központ Alapítvány vagy a személyes kedvencünk a Felelős Gasztrohős Alapítvány. A szervezetek weboldalán található információk alapján Te is egyszerűen csatlakozhatsz hozzájuk, vagy adománnyal járulhatsz hozzá tevékenységükhöz, segítve ezzel a fenntarthatóságot.

 

környezetbarát bevásárlószatyor

4. Mindig környezetbarát zacskóban vásárolj

       A legegyszerűbb ha mindig a saját bevásárló szatyrod használod a nagyobb vagy akár kisebb bevásárlások alkalmával. Ha mégis elfelejtenéd , a legtöbb hiper-és szupermarketnél már évek óta választhatod a környezetbarát csomagolást.  

 

 

 

5. Ültess valamit

        A növények életet hoznak a szobába. Elültetni egy növény magjait és nézni ahogy kikel a gondoskodás pozitív érzésével is jár. A növekedés folyamata emlékeztet minket arra, hogy milyen egyszerű is az élet, emellett egy kis önértékelést is nyújt számunkra . A munkából hazaérve egy kis plusz lökést is adhat a sarokban növekvő gyógynövénykerted növekedésének látványa.

 


újrahasznosított ruha6. Viselj újrahasznosított ruhákat

      A legtöbbünk tudja miről beszélünk ha azt mondjuk ruhából és kiegészítőkből sosem elég. Azonban ez a “sosem elég” hozzáállás rendkívül káros a minket körülvevő élővilágra. Ezt megelőzve hordhatunk azonban olyan ruhadarabokat is, amelyek újrahasznosított anyagokból készültek. Remek példa erre a Recity.hu által összegyűjtött darabok.

 

7. A munkába a saját főztödet vidd

        Amikor az ebéd szünetben újra rendelnél vagy gyorséttermi ételt ennél, gondolj arra mennyi papírt és műanyagot dobsz ki a kukába. Ennek a pazarlásnak egy egyszerű megoldása lehet, ha eltervezetten akár a hétvégén több napra megfőzöd magadnak a hétköznapi ebédedet.

 

8. Fuss le egy félmaratont

        Az első pontban már írtunk arról, hogy mozdulj ki, ez azonban teljesen más. A mozgás, futás, edzések hatására az izmaid új életre kelnek, a közérzeted egycsapásra megjavul. Ez segít az alvásban és a munka közbeni koncentrálásban is. Hogy összekössük a sportot és a környezetvédelmet a félmaratonok, valamint a teljes maratonok a legjobb programok. A legtöbb csapat aki részt vesz ezeken a versenyeken, adakozik a környezetért, vagy más jó ügyért. Így ha csatlakozol egy maratont futó csapathoz Te is könnyen tehetsz a Téged körülvevő természet megóvásáért.

 

9. Szerelj fel LED villanyégőket

        Egyes lakásokban még a régi, sárga típusú égők találhatóak. Ha a Te lakásod is ilyen jobb ha tudod, hogy a LED villanyégők nem csak környezetbarát tulajdonsággal bírnak, de még spórolni is tudsz velük. Két légy egy csapásra ahogy szokták mondani. Egy kis odafigyeléssel nem csak környezetbarát lehetsz, de a pénztárcádat is megkímélheted.

 

10. Legyél papírmentes!

       Nem is gondolnánk, de már pár egyszerű trükkel akár több kiló papírt tudunk megtakarítani egy év alatt. Ilyen apró trükk lehet például, ha papír alapú számláról digitálisra váltunk, legyen az egy banki szolgáltatás, víz, gáz, fűtés vagy televízió és internet előfizetés. A felsorolt szolgáltatások mindegyikénél igényelhető Magyarországon is a papír alapú számla elhagyása.

papírmentesség

Reméljük tippjeink segítenek Neked, hogy környezetbarát módon kezdd a 2017-es évet ! Ebben az évben szilveszterkor tégy olyan fogadalmat amivel nem csak magad, hanem a környezeted is segíted!

Boldog és Sikerekben Gazdag Új Évet Kívánunk minden olvasónknak!

 

Cikkünkhöz a forrásanyagot a sustainabledaisy blog biztosította

 

Print Friendly

Hozzászólás

Your email address will not be published.